11 Kasım 2014 Salı

Çift Taraflı -iki tarafı düz- örgü (double knit)





Ah ahhh... Zamanında pek heves edip sadece nakonun sitesinde bulduğum ama açıklamalarından çok tatmin olamayıp deneme-yanılma yöntemiyle tam rayına oturttuğum örgü tekniği bu meret :) Benim gibi olan da belki vardır, ihtiyaç duyuyordur diye de her ayrıntıyı fotoğrafladım, yine de anlaşılmayan yer varsa iletin, seve seve açıklarım.




Açıklamayı numara numara yapacağım:

1- Istenilen boyutta ilmek ( hatırlatmakta fayda var, çift taraflı kullanılabildiği için bere ve battaniye müthiş oluyor;))

2- İlk ilmeği her zamanki gibi boş alıyoruz. İkinci ilmeği ise gri renkle düz örüyoruz.

3- Işte burada istediğimiz diğer bir renk devreye giriyor. Üçüncü ilmeği ikinci renkle ters örüyoruz. 

4- Üç ilmek geçtikten sonra görünmesi gereken örgü

5- İşte burası en en en önemli nokta! Düz öreceğimiz zaman iki ipi birden arkaya, ters öreceğimiz zaman iki ipi birden öne (kendimize doğru) almamız gerek. 

6- Bu fotoğrafı yanlış çektiğimi farkettim şu an :) ama anlattığımda anlaşılacak :) ilk sıra gri ipleri düz, pembe ipleri ters örüyoruz. Ben fotoğrafta gri ipi ters örmeye çalışmışım :))



7- Ilk sıra bittiğinde ilmekler bu şekilde görünecek.

8- Yine her zaman olduğu gibi ilk ilmek boş alınıyor.

9- İlk sırada düz ördüğümüz gri ipi ikinci sırada ters öreceğiz (dikkat dikkat! Düz örerken boşta kalan iki ip arkada, ters örerken önde olacak )

10- İlk sırada ters ördüğümüz pembe ipi de ikinci sırada düz öreceğiz. Yine iplerin konumuna dikkat ederek tabii! Bir süre sonra el alışıyor zaten.

Veeee işte bir tarafı pembe bir tarafı gri örgümüz :) 




0 yorum:

Yorum Gönder